נשירת שיער בפייסבוק

10% הנחה על כל האתר + משלוח חינם מעל 399 ₪

טיפול באקנה

אקנה

לטיפול באקנה בשיטת הרפואה הסינית, בשילוב דיקור סיני וצמחי מרפא – במטרה לאזן את הגוף מבפנים ולטפל בשורש הבעיה.
לייעוץ אישי, הכוונה או קביעת פגישת טיפול מקצועית – מוזמנים ליצור קשר בטלפון: 054-4611683.

מדריך מקיף לאקנה: כל מה שצריך לדעת על הפצעונים המציקים

אם אתם חושבים שאקנה (פצעי בגרות) הוא רק בעיה של גיל ההתבגרות שתיעלם בקסם ברגע שתעברו את גיל 20 – הכינו את עצמכם להפתעה. זו שגיאה לחשוב שאקנה פשוט נעלם עם הגיל. למעשה, כמעט 10% מאוכלוסיית העולם סובלים מאקנה, והוא משפיע על מבוגרים (גברים ונשים) באותה מידה כמו על בני נוער. מאחר שאקנה יכול להימצא במשך תקופה של שנים, מדובר במחלת עור כרונית, שבמהלכה יש תקופות של שיפור וגם של החמרה.

אבל לפני שמתייאשים, יש חדשות טובות: קיימות דרכים רבות ויעילות להתמודדות עם אקנה. המפתח הוא להבין את המנגנון מאחורי היווצרות הפצעונים, לזהות את סוג האקנה הספציפי שלכם, ולמצוא את הטיפול המתאים. כי אין טיפול אחד שמתאים לכולם, ומה שעובד לאדם אחד, לא בהכרח יעבוד לאחר.

מה בעצם קורה כשנוצר פצעון?

כדי להבין איך לטפל באקנה, צריך קודם להבין מה גורם לו. התהליך מתחיל בנקבוביות הקטנות של העור – אותן נקבוביות שכל אחת מהן מחוברת לזקיק שיער ולבלוטת חלב קטנה. הבלוטות האלה מייצרות שומן טבעי (חֵלֶב או סבום) שאמור לשמור על לחות העור ולהגן עליו.

הבעיות מתחילות כשהתהליך הטבעי הזה משתבש. זה קורה כאשר:

  • בלוטות החלב מייצרות יותר מדי שומן
  • תאי עור מתים מצטברים בנקבוביות ולא נושרים כמו שצריך
  • חיידק בשם פרופיוניבקטריום יוצר זיהום בתוך הנקבוביות הסתומות

השילוב הזה יוצר תגובת דלקת שגורמת לאדמומיות, נפיחות וכאב. בסופו של דבר, הנקבובית נסתמת לחלוטין ודוחפת את התוכן שלה כלפי חוץ – וכך נוצר הפצעון.

לא כל הפצעונים זהים

יש סוגים שונים של אקנה וכל סוג דורש גישה טיפולית מעט שונה. ניתן לחלק את סוגי האקנה לשתי קבוצות עיקריות:

אקנה קומודוגני (שאינו דלקתי)

  • ראשים שחורים (קומודונים סגורים): כאשר הנקבובית פתוחה כלפי חוץ, החלב (השומן) והחיידקים שבתוכה נחשפים לאוויר ומתחמצנים – וזה מה שיוצר את הצבע הכהה האופייני.
  • ראשים לבנים (קומודונים סגורים): כאשר הקומודון סגור נמנעת כניסת חמצן ולכן אין תהליך של התחמצנות. החלב שלא מופרש ונשאר כלוא גורם לפצעון שנראה כבליטה קטנה בצבע לבן או צהבהב מתחת לעור.

 

אקנה דלקתי

זה סוג האקנה שעלול להיות כואב ולעיתים להשאיר צלקות, ויש לו מספר מופעים:

  • פפולות: בליטות אדומות קטנות שנגרמות מדלקת בזקיקי השיער.
  • פוסטולות: פצעונים אדומים עם מוגלה בקצה – אלה שונים מראשים שחורים ולבנים כי הם מכילים בתוכם חיידקים מזהמים שגורמים לדלקת.
  • נודולות :אלו גושים כואבים שמתפתחים עמוק מתחת לעור.
  • ציסטות: מדבר באקנה מהסוג הכי חמור שנראה כמו גושים גדולים עם מוגלה, לרוב כואבים מאוד, שגם עלולים להשאיר צלקות.

תתי-סוגים מיוחדים של אקנה

  • אקנה הורמונלי במבוגרים: נגרם מתנודות הורמונליות ונוטה להופיע כציסטות עמוקות.
  • אקנה מכני: נגרם כתוצאה מלחץ או חיכוך – למשל מקסדות, מסכות או תיקי גב.
  • אקנה קונגלובטה: סוג נדיר וחמור מאוד של אקנה שמתבטא בציסטות ונגעים עמוקים בעור שמופיעים בצורה מפושטת. זהו מצב הנפוץ יותר אצל גברים מאשר אצל נשים המקושר לרמות אנדרוגנים גבוהות. במקרים חמורים במיוחד אקנה קונגלובטה עשוי להמשך לאורך כל החיים.
  • אקנה פטרייתי – נראה כמו אקנה רגיל, אך נגרם על ידי פטריה (ולא חיידק), לעיתים עקב שימוש ממושך באנטיביוטיקה. הוא דורש טיפול שונה לגמרי מהרגיל. באנטיביוטיקה.

דרגות חומרה ותסמינים

אקנה יכול להופיע כפצעונים קטנים ובודדים לעיתים רחוקות, ואצל אחרים בכמות גדולה של של פצעונים מוגלתיים באזורים שונים בגוף: על כל הפנים, על החזה, הכתפיים, הגב, הזרועות והישבן.

אקנה יכול לגרום למרקם עור לא אחיד, לשינויים בגוון העור (כתמים כהים או אדמומיות), נפיחות, רגישות וכאב – גם בלי מגע. לעיתים, הוא משאיר צלקות או כתמים, בפרט ככל שמספר הפצעונים המוגלתיים גדול יותר.

חשוב מאוד לא לפוצץ את הפצעונים – זה מעלה את הסיכון לצלקות ולהתפשטות הזיהום החיידקי בעור.

אקנה בגיל ההתבגרות – מדוע זה קורה?

כ- 80% מהמתבגרים בגילאי 13-18 יתמודדו עם אקנה ברמה מסוימת. כאמור, הגורם המרכזי להתפתחות אקנה החל מגיל ההתבגרות הוא פעילות מואצת וחסימה של בלוטות החֵלֶב. בלוטות אלו קיימות מאז הלידה, אך בגיל ההתבגרות — בעקבות עלייה בפעילות של הורמוני המין הגבריים הנקראים אנדרוגנים — הן גדלות ומפרישות כמות מוגברת של שומן. בנוסף, במהלך גיל ההתבגרות משתנה רמת החומציות של העור, באופן שמעודד צמיחת חיידקים בתוכו. החיידקים עשוים להילכד בזקיקי השיער ולהחמיר את הזיהום בפצעים הקיימים. לגבי האנדרוגנים – הם קיימים גם אצל גברים וגם אצל נשים, ואצל מרבית האנשים הסובלים מאקנה הרמות שלהם בדם תקינות. יחד עם זאת, מחקרים עדכניים מצביעים על כך שברוב המקרים, עוצמת האקנה תלויה באופן שבו בלוטות החלב מגיבות להורמונים אלו — ולא ברמות ההורמונים עצמם. נראה כי אצל אנשים עם נטייה גנטית לאקנה קשה, התגובה של הבלוטות לאותם הורמונים היא עוצמתית יותר לעומת אנשים אחרים.

אקנה בגיל מבוגר: אתגר מיוחד

אקנה בגיל מבוגר הוא תופעה נפוצה יותר ממה שחושבים. הוא יכול להתרחש גם אצל אנשים שלא סבלו ממנו בעבר, ולעיתים דווקא מחמיר עם הגיל, בעיקר אצל נשים. נשים רבות בגילאי 20, 30 ו-40 מתמודדות עם אקנה הורמונלי: פצעונים עמוקים באזור הסנטר והלסת, שמופיעים כל חודש כמו שעון שווייצרי.

עישון הוא גם אחד מהגורמים שמעלים את הסיכון לאקנה בגיל מבוגר. הטיפול צריך להיות מותאם גיל, משום שעור מבוגר נוטה להיות רגיש ויבש יותר, ולכן לא תמיד מגיב טוב לחומרים חזקים. לכן חשוב להשתמש בחומרים עדינים תוך הקפדה על רכיבים עשירים בלחות. מדובר אומנם במצב מתסכל, אך החדשות הטובות הן שככל שהגיל הולך ועולה, כך יורדת השכיחות של הופעת אקנה והתופעה נעלמת לגמרי בקרב האוכלוסייה הקשישה.

הגורמים שמאחורי הקלעים

למרות שאקנה נפוץ מאוד, לא תמיד ברור למה חלק מהאנשים סובלים ממנו ואחרים לא. הנה כמה מהגורמים העיקריים:

שינויים הורמונליים

כאמור, הורמונים יכולים להשפיע על רמת החומציות בעור, לגרום לדלקות ולעודד ייצור שומן. תנודות הורמונליות קיימות לא רק בגיל ההתבגרות, אלא גם אצל נשים סביב המחזור החודשי, בתקופת ההיריון או בגיל המעבר, והן עלולות לגרום לאקנה. אצל נשים, תסמונת השחלות הפוליציסטיות, המערבת רמות אנדרוגנים גבוהות מהרגיל, יכולה להתבטא באקנה.

נטייה גנטית

אם יש לכם קרוב משפחה שסבל מאקנה (לא בהכרח מדרגה ראשונה), הסיכוי שלכם גבוה יותר לפתח פצעוני אקנה.

גורמי לחץ ואורח חיים

סטרס גורם לעלייה ברמת הקורטיזול – הורמון המעודד ייצור שומן בעור. גם חוסר שינה, עישון, מחלה, התייבשות או חשיפה לזיהום סביבתי יכולים להחמיר את המצב. בנוסף, תרופות מסוימות (כמו סטרואידים, ליתיום, גלולות מסוימות) עשויות לגרום להופעת אקנה.

מוצרי טיפוח ואיפור

שימוש במוצרי טיפוח ואיפור שומניים עלול לגרום לסתימת הנקבוביות בעור ולאקנה. גם שימוש בתכשירים אגרסיביים לעור או גילוח על עור יבש עלול לגרום לגירוי, לדלקת ולהופעת פצעונים.

שימוש בתרופות

הדוגמאות כוללות:
  • גלולות למניעת הריון בריכוז גבוה של פרוגסטרון או לחלופין, הפסקה של נטילת גלולות מסוגים שונים
  • הורמונים אנאבוליים – למשל לשם בניית מסת שריר אצל ספורטאים
  • הורמונים קורטיקו-סטרואידליים
  • שימוש בליתיום
  • תרופות אנטי-אפילפטיות
  • תוסף ויטמין B12 (אצל אנשים מסוימים)

תזונה

הופעה של אקנה והחמרה בתסמינים מקושרת לאכילת:

  • מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה (סוכרים ופחמימות מעובדות) – אכילת סוכרים ופחמימות מעובדות גורמת לעלייה בהפרשת ההורמון אינסולין והורמון שנקרא: פקטור גדילה דמוי אינסולין ,(IGF-1) וההשערה היא שגם מוצרי חלב תורמים לכך. עלייה בהורמונים אילו גורמת להפרשת סבום ויצירת עודפי קרטין בעור – מה שמחמיר את האקנה.
  • מוצרי חלב – בפרט חלב פרה – סקירה שכללה 14 מחקרים וסקירה נוספת של 9 מחקרים מצאו שצריכת מוצרי חלב מכל סוג (חלב, גבינה, יוגורט) הייתה קשורה לסיכון גבוה יותר לאקנה, ללא תלות בכמות או תדירות הצריכה.
  • מזון מעובד ו"ג'אנק פוד"
  • תוספי חלבון מסוג wheyמחקר בן חודשיים בקרב 30 אנשים בגילאי 18–45 מצא קשר בין שימוש בחלבון זה לבין התפרצות פצעונים, ומספר דיווחי מקרה נוספים תמכו בכך.

מניעת פצעונים? יש מה לעשות!

יסודות הטיפוח

שטיפה נכונה: עד פעמיים ביום עם תכשיר עדין, במים חמימים (לא חמים).

הכרת סוג העור: התאמת המוצרים לסוג העור שלכם.

לחות חכמה: גם עור שומני זקוק ללחות – בחרו בקרם ללא שמן ו"לא קומדוגני".

הרגלי חיים

שתיית מים: לפחות 8 כוסות ביום לשמירה על לחות העור.

הגבלת איפור: בחירה במוצרים ללא שמן והסרה יסודית לפני השינה.

הימנעות ממגע: לא לגעת בפנים ולשטוף ידיים לעיתים קרובות.

התאמת תזונה: הפחתת מזון מעובד, סוכר, אלכוהול ומוצרי חלב.

הגנה והתנהגות

הגנה מהשמש: קרם הגנה מינרלי נטול שומן כל השנה.

לא לפוצץ פצעונים: למרות הפיתוי – זה מעלה את הסיכון לצלקות.

ניהול סטרס: מדיטציה, ספורט וזמן איכות יכולים להפחית את רמות הקורטיזול.

לכבס: מגבות וציפיות ולנקות משקפיים באופן תדיר

בבריכה

מריחה חכמה: חדשו את קרם ההגנה כל שעתיים, מרחו לחות על עור יבש אחרי יציאה מהמים וגם לאחר מכן, אחרי החשיפה לכלור

רפואה סינית והטיפול באקנה

על פי הגישה הסינית המסורתית, אקנה נחשב לביטוי של "עודף חום" פנימי, המקושר לתהליכים דלקתיים בגוף ובעור. מקורו של חום זה עשוי להיות מגוון:

  • חוסר איזון הורמונלי, שמחמיר במצבי מתח נפשי ויוצר חסימות אנרגטיות בגוף
  • תזונה עשירה בשומנים, סוכרים ותבלינים חריפים, היוצרת הצטברות חום ולחות בדרכי העיכול
  • לחץ רגשי המאט את חילוף החומרים ומעודד תהליכים דלקתיים
  • תנאי אקלים חמים או לחים, המשפיעים במיוחד על אנשים עם נטייה פנימית ל"חום בגוף"

בקליניקה נעשה טיפול משולב בתמציות צמחים נוגדי דלקת וזיהום, משחות המכילות צמחים המרגיעים את העור, וסדרת טיפולי דיקור שמאזנים את ההורמונים ומפחיתים מתחים התורמים  להבראת העור. רפואה סינית יכולה לשמש גם כטיפול משלים לרפואה הקונבנציונלית.

טיפים תזונתיים מעולם הרפואה הסינית

  • ירקות: בפרט ירקות עליים ירוקים שנחשבים כ"מקררי דם" ו"מטהרי כבד" – ברוקולי, תרד, קייל, וגם קישוא, כרובית, גזר, סלק ועוד
  • פירות: פירות יער, תפוחים, דובדבנים, בננות, אגסים, ענבים, אפרסקים ועוד
  • דגנים מלאים וירקות עמילניים: בטטה, קינואה, דלעת ערמונים, אורז מלא, שיבולת שועל, כוסמת ועוד – מספקים סיבים תזונתיים חשובים, ויטמינים ומינרלים.
  • שומנים בריאים: ביצים שלמות, שמן זית, אבוקדו, אגוזים. בדגי ים צפוניים (טונה, סלמון, סרדינים, מקרלים) אצות, שמן פשתן, אגוזי מלך, זרעי צייה, זרעי דלעת יש אומגה 3 בעלת פעילות אנטי דלקתית
  • זרעי צ'יה, חמאת אגוזים, שמן קוקוס ועוד
  • תחליפי חלב מהצומח: חלב קשיו, חלב שקדים, חלב קוקוס, יוגורט קוקוס ועוד
  • חלבון איכותי: סלמון, טופו, עוף, הודו, ביצים, פירות ים ועוד
  • קטניות: שעועית מאש, חומוס, שעועית שחורה, עדשים, שעועית אדומה ועוד
  • תבלינים ועשבי תיבול אנטי־דלקתיים: כורכום, עם מעט פלפל שחור, קינמון, פטרוזיליה, שום, ג'ינג'ר, ועוד
  • משקאות ללא סוכר: מים, מים מוגזים, תה ירוק, תה היביסקוס, מים עם לימון ועוד – 2 ליטר ביום, לניקוי הרעלים מהגוף ואספקת לחות לעור
  • הגבלת אוכל מטוגן, בשר שמן, ושומני טראנס – מייצרים "לחות" בגוף.
  • הגבלת מזונות חריפים, אלכוהול, משקאות ממותקים וקפאין – בעלי השפעה "מחממת" דלקתית.

אקנה ותוספי תזונה (בהתייעצות עם רופא או מטפל מוסמך):

  • אבץ – מינרל המעודד ריפוי פצעים וחידוש רקמות, התורם לאיזון הפעילות ההורמונלית בגוף ולספיגת ויטמין A . תוספי אבץ נחקרו כמסייעים לשיפור חומרת תסמיני אקנה.
  • ויטמין B6 – עשוי לתמוך באיזון הורמונאלי, במיוחד בקרב נשים עם הופעת אקנה לפני הווסת.
  • ויטמין A (אסור לפני כניסה להריון ובהיריון) – מפחית את יצירת שומן הסבום ואת היווצרות השכבה הקרנית בנקבוביות.
  • ויטמין D– רק אם הרמות בדם נמוכות. מחקר שבחן 80 אנשים עם אקנה ו־80 אנשים ללא אקנה מצא כי כמעט 50% מהסובלים מאקנה סבלו גם ממחסור בוויטמין D, לעומת 23% בלבד בקבוצת הביקורת. בנוסף, נמצא קשר בין חומרת האקנה לבין רמות נמוכות של ויטמין .Dמחקר המשך הראה כי נטילה יומית של 1,000 יחידות בינלאומיות (IU) של ויטמין D במשך חודשיים שיפרה באופן משמעותי את מצב הפצעונים בקרב אלו שסבלו ממחסור בוויטמין זה.
  • פרוביוטיקהמחקרים מצביעים על כך שפרוביוטיקה עשויה להפחית דלקתיות בעור ותסמינים נוספים של אקנה. כיום המחקר מתמקד בזיהוי זני החיידקים הפרוביוטיים היעילים ביותר לטיפול באקנה.

אקנה ותמציות צמחי מרפא

עוד לפני שהרפואה המודרנית הציעה פתרונות לאקנה ולבעיות עור אחרות, נעשה שימוש נרחב בעולם בצמחי מרפא לשפר את מראה העור.

באופן כללי, צמחי מרפא נחשבים לבעלי פחות תופעות לוואי לעומת חלק מהטיפולים הקונבנציונליים באקנה. הם מכילים רכיבים בעלי תכונות אנטי־בקטריאליות, אנטי־דלקתיות וחיטוי – מה שעשוי לסייע לסלק את החיידקים שגורמים לאקנה, להרגיע דלקתיות בעור, לשפר את האדמומיות ולסייע בריפוי הפצעונים. יש להתייעץ עם רופא או מטפל מוסמך לפני נטילת צמחי מרפא.

דוגמאות לצמחי מרפא מרפואת הצמחים המסורתית:

  • אזדרכת הודית / נים צמח מוכר ברפואת הצמחים המסורתית לטיפול בבעיות עור כולל אקנה, כולל אקנה, אקזמה ופסוריאזיס. מחקרים מקדמיים מצאו כי לרכיבים בצמח יש תכונות אנטי־בקטריאליות, אנטי־פטרייתיות ונוגדות דלקת, כולל נגד חיידקים המקושרים לאקנה.
  • שיח אברהם / וייטקס – משמש שנים רבות במסורת רפואת הצמחים לאיזון הורמונלי, לרבות הופעת אקנה לפני הופעת הווסת או אקנה המקושר לרמות אנדרוגנים גבוהות בנשים. זאת בזכות השפעתו האפשרית על הורמונים מסוימים – כולל אסטרוגן.
  • ברבריס – צמח מרפא הידוע המכיל את הרכיב הפעיל הנחקר ברברין, בעל תכונות אנטי־דלקתיות ואנטי־בקטריאליות. לפי מספר מחקרים, נטילה של תמצית הצמח עשויה להפחית באופן משמעותי את כמות הפצעונים בעור.
  • כורכומין – הרכיב הפעיל הנחקר בשורש הכורכום, בעל תכונות נוגדות דלקת ונוגדות חמצון חזקות וכן פעילות אנטי-בקטריאלית גם כנגד חיידקים המקושרים לאקנה. הכורכומין משמש ברפואת הצמחים המסורתית לטיפול במצבים דלקתיים בגוף, כולל בעור, לרבות אקנה. בשנים האחרונות הכורכומין נחקר כצמח בעל פוטנציאל רב לטיפול בבעיות עור.

טיפולים טבעיים ביתיים

שמן עץ התה: בעל תכונות אנטי-בקטריאליות טבעיות – מתאים למריחה נקודתית. נדרש שימוש זהיר משום שיש אנשים הרגישים לשמנים אתריים. ניתן לדלל את השמן במים ומרוח נקודתית על העור פעמיים ביום. מחקר משנת 2020 מצא כי שמן עץ התה יכול להפחית ואף למנוע סוגים מסוימים של אקנה.

ג'ל אלוורה טבעי: מרגיע ומקרר עור מגורה, בעל תכונות אנטי-דלקתיות, אנטי-בקטריאליות ונוגדות חמצון. שימוש באלוורה נחקר כטיפול משולב עם תרופות קונבנציונליות נגד אקנה, והראה תוצאות מבטיחות.

אפשר להשתמש באלוורה כבסיס, ולהוסיף 2-3 טיפות שמן עץ התה. למרוח על הפנים ולשטוף לאחר כדקה בערך.

חימר ירוק:  סופח שומן ולכלוך, מצמצם נקבוביות ומפחית דלקתיות.

תה ירוק: מכיל רכיבים נוגדי דלקת ונוגדי חמצון עוצמתיים. מחקר מסוג מטא-אנליזה מצא כי שימוש חיצוני בתמצית תה ירוק הפחית באופן משמעותי את מספר הנגעים הדלקתיים בעוד ששתיית תה ירוק הראתה השפעה מינימלית בלבד. לעומת זאת, מחקר מ- 2016 מצא כי אצל משתתפים שנטלו 1,500 מ"ג של תמצית תה ירוק במשך 4 שבועות היתה הפחתה משמעותית באקנה.

חומץ תפוחים מדולל: מערבבים חלק אחד של חומץ תפוחים גולמי ולא מסונן עם שלושה חלקים מים מזוקקים. טובלים צמר גפן ומורחים על העור. זה עוזר לספוג שומן ולנקות את העור. חשוב לדלל — חומץ לא מדולל עלול לגרום לגירוי.

סודה לשתייה: מערבבים כף סודה לשתייה עם כף מים ליצירת משחה. מורחים רק על הפצעונים (לא על כל הפנים), מייבשים ואז שוטפים. זה יכול לעזור לייבש את הפצע, אבל לא מומלץ לשימוש קבוע כי זה עלול לגרות את העור.

מיץ לימון או ליים: המיץ מכיל חומצות טבעיות שעוזרות לקילוף תאי עור מתים ולחיטוי. סוחטים מעט מיץ, מורחים עם צמר גפן על הפצעונים, ממתינים 10 דקות ושוטפים במים קרים.

דבש טבעי: לדבש יש תכונות אנטי-בקטריאליות והוא גם מרגיע את העור. שוטפים את הפנים במים חמימים, מורחים שכבה דקה של דבש על האזור הנגוע, ממתינים 20–30 דקות ושוטפים.

שיבולת שועל ומלפפון: שיבולת שועל מרגיעה גירויים, ומלפפון מקרר ומרענן. אפשר לטחון שיבולת שועל עם פרוסות מלפפון ולמרוח כמסכה טבעית.

מסכת אלוורה, דבש וקינמון

אלוורה, קינמון ודבש הם רכיבים נחקרים בעלי השפעה אנטי-בקטריאלית. אופן ההכנה: התחילו עם 2 כפות דבש טהור וערבבו עם כף אחת אלוורה טהורה. התערובת צריכה להיות קלה למריחה אך לא נוזלית. הוסיפו רבע כפית קינמון טחון ומרחו על הפנים למשך 5-10 דקות. שטפו היטב לאחר השימוש.

מסכת אלוורה ומיץ לימון

מסכת פנים עם אלוורה ומיץ לימון תעניק לפנים מראה רענן תוך כדי ניקוי הנקבוביות והשמדת חלק מהחיידקים שעלולים לגרום לאקנה. מספר מחקרים הראו שחומצות פירות, כמו אלה שבמיץ לימון, יעילות לניקוי עור אקנתי.

אופן ההכנה: הוסיפו כרבע כפית מיץ לימון ל-2 כפות ג'ל אלוורה טבעי. השאירו את התערובת על העור למשך 5-10 דקות לפני שטיפה מלאה.

פילינג אלוורה, סוכר ושמן קוקוס

סוכר גולמי או סוכר קנים מסיר תאי עור מתים, ומאפשר לאלוורה לחדור לעור ולעורר צמיחת עור בריא. לשמן קוקוס יש תכונות אנטיבקטריאליות, והוא פועל כמרכך טבעי. החומצה העיקרית בשמן קוקוס נחקרה ונמצאה כיעילה לטיפול באקנה.

אופן ההכנה: הוסיפו כחצי כוס שמן קוקוס לחצי כוס סוכר וערבבו היטב. הוסיפו רבע כוס ג'ל אלוורה טהור לתערובת פילינג שתוכלו לשמור במקרר. לשימוש, שפשפו בעדינות את התערובת על הפנים והימנעו מאזור העיניים. שטפו היטב במים לאחר השימוש.

המוצרים שלי

נגישות
חיפוש